flickr logo facebook logo

Een whiskyclub voor genieters

OP 27/11/2015 hielden we een onze laatste tasting van het jaar. Er werd geopteerd voor de Polls van de leden te volgen en na "De invloed van het vat " werd ook " Independent vs Officiële bottelingen gekozen als thema voor deze tasting!

De opkomst was zoals steeds talrijk, wat ons veel plezier doet. We hadden een leuke groep, en we opteerden om na de aperitief 3 duo's te serveren van dezelfde distillery, 1 onafhankelijke botteling en 1 Distillery botteling, maar dan blind. Er wordt vaak gezegd dat een onafhankelijk bottelaar pareltjes uit hun hoed kunnen toveren en de distillery bottelingen iets toegankelijker en minder spannend zijn. Vandaag zullen we kijken hoe de onafhankelijke bottelaars het er vanaf brengen.

We mochten al direct starten met enkel kleppers in het glas want de avond begon met een 18 jaar oude glenlivet ( distillery botteling) die de strijd aanging tegen een 32 jaar oude Glenlivet gebotteld door Douglas Laing onder het Old Malt Cask label.

https://www.whiskybase.com/whisky/27994/glenlivet-18-year-old

https://www.whiskybase.com/whisky/26909/glenlivet-1977-dl

De publieksliefhebber was de Glenlivet 18. Deze uiterest zachte whisky werd met veel enthousiasme onthaald. Wij verschoten in ieder geval van het enthousiasme waarmee deze, enigszins nog budgetvriendelijk, whisky werd ontvangen.

Hij werd namelijk verkozen als topfavoriet van de avond. Kwestie van ineens met een binnenkopper te starten.

Na de pauze was het de beurt aan Arran. We besloten om de enorme gehypete (en mss way overpriced ) Devil's Punchbowl Batch II in de strijd te gooien tegen een Cask Strength botteling van Malts of Scotland. 2 whiskies die over het algemeen toch erg in de smaak vielen. Tja, Arran maakt toch echt wel goed spul!!

https://www.whiskybase.com/whisky/42749/arran-the-devils-punch-bowl-2

https://www.whiskybase.com/whisky/39702/arran-1996-mos

Om af te sluiten wilden we ook het eiland Islay aan bod laten komen en besloten om 2 bowmore's de revue te laten passeren. We kozen voor een niet meer te verkrijgen Cask Strength versie van Bowmore, gebotteld in 2002, tegen een botteling door een onafhankelijk bottelaar uit eigen land, nl. Dominiek Bouckaert, aka The Whiskyman. Deze 2 bottelingen lagen wel dicht bij elkaar... 

https://www.whiskybase.com/whisky/2916/bowmore-cask-strength

https://www.whiskybase.com/whisky/39460/bowmore-2001-twm

De conclusie van de avond was dat whisky niet strontduur moet zijn om lekker te zijn, en dat Glenlivet 18 hier is als publieksliefhebber het podium mag bestijgen, maar vooral dat het weer een zeer gezellige en geslaagde avond was! Het eerste jaar werd in ieder geval in stijl afgesloten!Heb jij ook de whiskykriebels te pakken?

Wat kan je eigenlijk bij whisky serveren?

Ontdek hier de serveertips van Steven!

Ontdek onze nieuwste whisky's

Wil je weten welke laatste whisky's we hebben aangekocht voor onze ledenbar? Neem hier snel een kijkje!