flickr logo facebook logo

Een whiskyclub voor genieters

maltmates

De vraag die sommige mensen zich durven stellen is: " Hoe krijg je het nu in je hoofd om in godsnaam een whiskyclub op te starten?"

Hier hangt, zoals bij de meeste zaken, een voorgeschiedenis aan vast.

Leo's stiefbroer kwam af en toe samen met enkele vrienden om bij tijd en stond te genieten van enkele goeie glaasjes whisky. Hoe bij Leo de interesse werd gewekt moeten we dus niet ver zoeken. 

Leo en Pieter kennen elkaar via hun partner die samen de schoolbanken deelden. Als de vrouwen besloten om een weekendje naar Amsterdam te gaan, besloten de mannen om het weekend gezamelijk door te brengen. Er werd besloten om met 3 te gaan vissen. ( kleine voetnota: geen van ons 3 wist eigenlijk hoe we een vislijn moesten vasthouden!) De gevangen forel werd 's avonds op de bbq gelegd en Leo had hierbij een passend drankje meegebracht: een goeie fles geturfde single malt. Het duurde niet lang of Pieter kocht ook zijn eerste fles Single Malt en liet het duidelijk niet bij 1!

Hans en Pieter, die elkaar nog kenden van de, jawel, kleuterschool, gingen vaak samen op reis om te wandelen. De gekozen bestemming van het jaar werd Schotland, en meer bepaald: " The West Highland Way". Alvorens deze tocht aan te vatten besloten Hans en Pieter, om samen met een derde kameraad en tevens Malt Mates lid, Jef, een road trip rond Schotland te maken. Hierbij werden de nodige distilleries bezocht en werd de voorliefde voor het product extra aangewakkert. Zo bezochten ze Cardhu, Dalwhinnie, Ben Nevis, Oban en Glenkinchie. 

Steven, die bij tijd en stond een " Men's Only " organiseerde, vroeg Pieter om een avond rond whisky in elkaar te steken. Hij was tenslotte in Schotland geweest en werd verwacht het nodige te hebben opgestoken over deze gouden godendrank. Gezien de talrijke opkomst hadden we door dat whisky toch wel leeft onder de mensen en dat de interesse enigszins werd gewekt.

Pieter en Leo twijfelden al langer om een whiskyclubje op te richten en vonden een derde liefhebber die zijn schouders hier graag mee onderstak. Hans wilde graag deel uitmaken van dit initiatief. Nu nog een goeie 4e die het plaatje compleet kan maken om een goed hapje te kunnen serveren tijdens de activiteiten van deze club! 

1 keer moesten we de vraag stellen aan Steven en hij was direct gewonnen om de gelederen te versterken. We waren met 4 en vol enthousiasme hadden we besloten om een whiskyclub op te richten. Tussen pot en pint werd een naam gekozen en The Malt Mates werden een feit.

Een initiatief van 4 whiskyliefhebbers die samen met enkele vrienden de wondere wereld van dit eigenzinnige product willen verkennen!

 

Einde 2016 kondigde Leo aan de handdoek in de ring te gooien! Om de continuïteit van de club te garanderen werd gezocht naar een geschikte vervanger.

Tom Vanhout, whiskyliefhebber en levensgenieter pur sang kwam onze rangen versterken. Hij is erg geliefd bij de leden en met zijn kennis in het wereldje kunnen we deze club naar The Next Level brengen!

 

 

 

 

 

 

 Heb jij ook de whiskykriebels te pakken?

Wat kan je eigenlijk bij whisky serveren?

Ontdek hier de serveertips van Steven!

Ontdek onze nieuwste whisky's

Wil je weten welke laatste whisky's we hebben aangekocht voor onze ledenbar? Neem hier snel een kijkje!